Kijėlių specialusis ugdymo centras

Šiltas ŠMSM ministrės vizitas

Šiltą ir saulėtą birželio 3 dienos rytą mus aplankė Lietuvos Respublikos Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė kartu su patarėjais ir mūsų rajono savivaldybės meru Sauliumi Jauneika, Švietimo ir kultūros skyriaus atstovais.

Ministrė Jurgita Šiugždinienė nuoširdžiai domėjosi ugdymo centro veikla, ugdymo aplinkomis. Ji gyvai ir itin šiltai bendravo su mūsų mokinukais klasėse. Atidžiai išklausė mūsų išsakytus rūpesčius, kylančius įsigyjant specialiajam ugdymui reikalingų mokymo priemonių, įvairių medžiagų naudojamų mokymuisi ir lavinimui.   Ministrė žadėjo įvertinti šį poreikį bei ieškoti sprendimų šiems iššūkiams įveikti.

Mes tuo tarpu  trumpai pristatėme kokias veiklas vykdome, kokias paslaugas teikiame, kokiuose tarptautiniuose ir šalies  projektuose, konkursuose šiuo metu dalyvaujame.

Nors ugdymo centre pirmasis ŠMSM  ministrės vizitas labai greit baigėsi dėl įtemptos dienotvarkės,  ministrės Jurgitos Šiugždinienės ir jos komandos gyvas,  šiltas  ir atviras domėjimasis specialiųjų ugdymosi poreikių mokinių sąlygomis ir perspektyvomis mums paliko neišdildomą įspūdį. 

Nuotraukos:
D. Lukas

Nepamirškite padėkoti autoriui